divendres, 31 de juliol del 2015

Guarnició de patata juliana (falsa truita de patates)


Aquestes "truites de patates" molt senzilles i ràpides de fer. Com sols duen blanc d'ou, el  nivell de colesterol que ens aporten és baix, i ens pot ajudar a compensar alguna jornada de menjar copiosos i amb molts de greixos saturats. Tant poden ser un aperitiu com guarnició d'un plat principal. 
És evident que no és el nostre cas, perquè al plat hi ha fuet per acompanyar a les truitetes, hahaha !

Tortilla de patata sin yema 

Ingredients

    • 500 gr de patates
    • 4 sofrits
    • 2 blancs d'ou
    • sal
    • pebre bo
    • oli per fregir
Preparació
Pelam i rallam les patates amb els forats grans d'un ratllador. Així aconseguirem una textura fina, com patates palla. També hi ha aquest aparell ratlladits, la mandolina: qui no ha tengut algun accident amb ella? És un gran invent, però han de tenir cent ulls i el cap ben centrat! A continuació les assecam bé amb paper de cuina, per treure tota l'aigua del seu interior, tota la humitat que poguem.
Les sofrits els tallam a juliana molt fina; si teniu manya amb el ganivet serà senzill, i no sou molt manyosos, feis com jo: molta paciència!
Agafem un bol i començau a batre fort els blancs, no fa falta que els faceu merenga, però heu de batre perquè hi entri aire. Després hi mesclem les patates i els sofrits. Afegim sal i pebre al gust
Finalment ja podem escalfar l'oli a una paella i quan estigui calent afegir una part de la mescla amb una cullera. Xafem la bola amb una espàtula per a que adopti la forma de crep petita i la doram pels dos costats.
Falsa tortilla de patata friéndose 
Ja sols cal deixar-les reposar sobre paper de cuina perquè degotin l'oli sobrant i ja estan llestes per menjar. Són una bona solució per nins i també les podeu fer de sabors variats: amb uns puntets de sobrassada o un poc de pebre vermell tallat petit.
Guarnición de patata chip bien dorada

Esperam que vos hagi agradat
Clara i Margalida

Vols receptes amb patata? Aquí tens unes per consultar
Patata farcida o escalivada de patata {patatas rellenas o escalivada de patata}

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...