dissabte, 14 de febrer del 2015

Temps i mesures de cocció



Per poder mesurar be les quantitats és ideal elegir una tassa o tassó per poder mesurar tant el gra com l’aigua en un mateix recipient. Per exemple, 1 tassa plena d’arròs per 2 tasses plenes d’aigua, si se mesurés en grams, seria 100g d’arròs per 200ml d’aigua.

El foc lent és sempre millor per cuinar grans i cereals!

S’ha de recordar que la cocció a foc lent es sempre millor, i si pot ser en el foc de diàmetre més petit millor encara. Als grans i els cereals no els hi va be el foc fort, fa que posin forts sense estar cuinats del tot.

temps cocció cereals i grans
Realització: Clara Fernàndez



Un altre consell es afegir un poc de bicarbonat de sodi a l’aigua, això farà que sigui millor la digestió dels grans i reduirà un poc el seu temps de cocció. Alerta! La llista de temps són sense bicarbonat!

És millor utilitzar aquestes mesures que cuinar amb excés d’aigua, perquè així els grans es quedaran sense aigua i estaran al seu punt.

A més, hi ha uns quants cereals i llavors que necessiten estar una nit en remull abans de ser cuinats. Aquest procés facilita la cocció i fa que s'obren més. És una operació molt senzilla, es tracta d'agafar un recipient de tamany considerable i omplir-lo d'aigua, simplement s'ha d'afegir la quantitat de gra adequada i deixar-lo submergit tota la nit. En la taula estan indicats amb un rellotge al costat del nom.

Margalida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...