dilluns, 13 d’octubre del 2014

Crema de carabassons i ametlles

Ja queda poc per acabar la temporada del carabassó o carabassí. I a casa ens agraden tant...  Suau de sabor, el carabassó té poc sodi i molt potassi i fibra, això fa que sigui molt diürètic i lleugerament laxant. Menjar carabassó ajuda a lluitar contra malalties com la hipertensió o a la retenció de líquids.

Mata de carabassins en plena floració i creixement a l'estiu, a Son Boira.
Ja,...  Em podeu dir: N'hi ha tot l'any !! Però no hi crec amb aquest processos de producció forçada o amb verdures i fruites que viatgen per mig món. El carabassí, l'albergínia, les bones tomàtigues són fruits d'estiu, com la síndria i el meló. I la resta de l'any també hi ha coses magnífiques que poder cuinar !!!    Res millor que el producte de temporada. 

Ingredients (4 o 5 persones)


  • 2 o 3 porros
  • 4 carabassons
  • 1 branca d'api
  • 6 o 7 ametlles per persona, també poden ser avellanes o nous
  • Nou moscada ratllada
  • Sal
  • Oli d'oliva verge DO oli de Mallorca
  • Brou de verdures (sempre millor que aigua)

20140704_141643
Una crema de calabacín y almendras suave sienta bien

Elaboració 

Rentau i tallau els porros i els carabassons en trossos petits i els posau a sofregir a foc suau en una cassola amb oli, juntament amb la branca d'api. Un cop comencin a estar transparents les verdures, i abans no agafin color, poseu-hi aigua o brou de verdures fins que quedin cobertes i deixeu-les coure per uns vint minuts més. Retirau-ho del foc, llevau l'api, afegiu-hi les ametlles i triturau-ho tot. Comprovau el punt de sal. 
Això de mirar el punt de sal,  vos ho dic i jo moltes vegades no ho faig !!
La lliçó la sé, la pràctica em falla una mica. No tenc tendència a provar molt el que prepar.  XD

Com podeu veure és una recepta que es pot adaptar perfectament als robots de cuinar, com la Thermomix: porros, carabassó i oli triturat: 3 segons vel.6 i després Varoma vel. 2 uns 10 minuts. Afegir el brou o l'aigua i l'api i programam Varoma- gir a l'esquerre 20 minuts. Treure l'api i afegir les ametlles i triturar tot amb el turbo!


Deixau-ho refredar i serviu. La sopa es pot menjar tèbia o freda. Per decorar el plat afegiu-hi un raig d'oli, una mica de cibulet trinxat, una flor de cibulet, també podeu posar ou bullit i afegim la proteïna, crostons,....

Esper que aquesta recepta fàcil vos agradi i bon profit, 


Margalida

Altres receptes sense ous, ni llet ni farines!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...