dissabte, 20 de setembre del 2014

Tarta de mojito

A l'estiu pareix que tot és d'un color diferent. Hi ha més llum, més blaus, més blancs, més vermells, ... més de tots els colors !!

I a la nit, a la nit els color vius s'apaguen suaus i apareixen els colors màgics, els que sols es veuen asseguts a la fresca, a la terrassa.


A terrassa de casa, a la d'un bar, a vora la mar,....





Colors lluents com els d'aquesta tarta de Mojito. El daurat brillant del sucre de canya sense refinar i el verd de l'herbasana s'ajunten per fer crear un únic sabor en boca, alegre i fresc com la beguda!


Ingredients


    • BASE
    • 150 g. de galetes tipus "digestive" amb la ratlladura de la pell d'una llimona 
    • 50 g. de mantega 

    • FARCIT
    • 300 g. de formatge tipus philadelphia o quark
    • 10 g. de gelatina neutra (o podem posar fulls de cola peix amb les indicacions de fulls-grams , normalment de 6 a 8 per litre de líquid ) 
    • 200 ml. de nata de muntar 
    • Pell de 2 limes 
    • Suc de 3 llimes 
    • 125 g. de sucre morena 
    • 110 ml. de ron 
    • 200 ml. d'aigua 
    • Herbasana


    • GELATINA
    • 75 g. de sucre morena 
    • 10 g. de gelatina neutra 
    • 100 ml de ron 
    • 200 ml. d'aigua
    • Herbasana
Preparació

Base:

Començam triturant les galetes amb la mantega i la ratlladura de llimona.
Ben mesclat, ho posam de base de la nostra tarta dins el motlle.

Guardam dins la gelera.

Farcit:

Dins una olleta posam l'aigua, l'herbasana, dos clovelles de llima i el sucre. Remenam bé per disoldre el sucre. Quan comença a bullir, retiram l'herbasana i les clovelles. I abans d'aturar el foc i abocam el ron, perquè perdi un poc l'esperit. Apagam el foc.

Ara posam la gelatina i remenam bé per incorporar-la totalmente.

Quan està  disolta la gelatina, afegim el suc de les 3 llimes. Remenam un poc i deixam refredar un poc la mescla. Incorporam el formatge fins que està completament dissolt. Reservam.

Muntam la nata a punt de neu, i reservam fins que la mescla anterior estigui a temperatura ambient. Incorporam la nata, poc a poc.

Ja està preparat per abocar dins el motlle amb la galeta amb molta cura de no rompre la base. Podem fer servir na cullera suavitzar la caiguda del líquid.

Guardam la tarta en el frigorífic. Hauria de reposar unes 4 o 5 hores.


Gelatina:

Dins una olleta posam l'aigua, el sucre moreno. Quan bulli, i afegim el ron uns minuts, i apagam el foc. Incorporam la gelatina (làminas o pols) i remanam fins la seva dissolució total. Ara podem deixar en infusió tapades uns 10 minuts l'herbasana.
Les llevam, refredam un poc i abocam suaument sobre la resta del pastis.

Deixam refredar.

És ideal fer la tarta el dia d'abans perquè tot qualli correctament.

Unes postres perfectes !! 


Margalida


PD* : Si han de menjar-ne els infants, deixau evaporar un poc més l'alcohol.
PD**:Com podeu veure, deu ser l'única de tota la xarxa que no és verda. He preferit els colors naturals i no afegir colorants artificials. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...