dimecres, 24 de setembre del 2014

Pa & thermomix

La Thermomix, aquesta màgica ajuda a la cuina ! Jo no vull crear polèmica: té els seus seguidors i com no els seus detractors. Com és clar, no fa el dinar, ni te lleva la tasca de pensar què cuinar, ni l'escurada... Però alleugera molt aquestes tasques!

Imprescindible en mi casa


La Thermomix, ¡esta mágica ayuda en la cocina! Yo no quiero polimizar: tiene sus seguidores y, cómo no, sus detractores. Como toto el mundo sabe, no cocina ni te quita la pesada labor de pensar el menú, ni de fregar... ¡Pero es de gran ayuda!
No trobau que una entrada amb olor de pa, i tot empolsinat de farines és una bona manera d'encetar  la tardor? Aquesta tardor que ha començat amb baixada de temperatures que ens permet encedre el forn i gaudir de pastar, tovar,... I no pensar que enfornar és un càstig divi.... ;P

Aquest estiu varem assitir a una masterclass d'elaboració de pa de la presentadora Maria Antònia Martínez Blanco, que ha quedat per 5è any consecutiu nº 1 de vendes de les Balears. 

No sols és una gran venedora, es veu que estima la seva feina i  manté el contacte amb les primeres Thermomix que va vendre l'any 2004 , sempre cercant noves receptes, millorant les que ja podem conèixer, adaptant-les ... 

Maria Antònia, Chapeaux !

Innumerables recetas son posibles
Taller a Alcùdia, ple que no hi cabia ni una agulla !
Vàrem parlar farines, de llevats, de massa mare, de temperatures, de tovats,... I vàrem fer pa, panets, barres, barretes,.. Impressionant!

Trigo muy antiguo, de producción baja pero de buena digestión

Com podeu imaginar aquesta és una farina de les preferides a casa:  és de blat de xeixa .

La xeixa és una varietat de blat antic pròpia de les Illes. Un blat rústic molt digestiu, de sabor intens i amb menys gluten que altres blats . Podem sentir parlar de la xeixa a les Rondalles, a receptes antigues ja que era el blat comú, el que feia servir la gent en el seu dia a dia. Per motius de productivitat es va deixar el seu conreu ja que el seu gra és petit i arribaren varietats molt més "bones". Ara, el seu cultiu és limitat tot, ni molt manco podem disposar de tota la farina de xeixa que volguem però s’ha recuperat molt gràcies a petits agricultors ecològics, com en Biel Torrens de Ca'n Caló o en Tomeu i na Bianca de l'Arc del Cel.


Recepta del pa de motlle


Hecho en molde cerrado.



  •     200 ml d'aigua.
  •     25 gr de llevat prensat.
  •     25 gr de mantega a        temperatura ambient.
  •     1 ou
  •     1 rovell
  •     500 gr de farina de força
  •     1 culleradeta de sal.
  •     2 culleradetes de sucre




1. Posam al tassó de la Thermomix l'aigua i el llevat, un minut a 37º  vel.3

2. Afegim la mantega i mesclam 15 segons vel.3
3. Ens toca l'ou i el rovell, 15 segons més a vel.3.
4. Sols en falta ficar la farina, la sal i el sucre. Uns 15 segons a vel.6.
5. Pastar amb l'espiga, 3 minuts.
6. Untar el motlle de plum-cake i si el possible amb tapadora.
7. Col·locar-hi la massa i compondre bé amb les mans.
8. Enfornar a 180º uns 30 minuts, segons el forn de casa.


I sabeu quina oloreta ?? 

D'aquesta manera ja podem fer el nostre pa per els berenars del nins per l'escola: pa fet a casa, sa, natural, de motlle amb la molla  consistent... Qui pot demanar res millor per la seva família?


Però en varem fer molts de pans, ja veis les fotografies:

Pa de Sègol, pa integral mesclat, pa d'espelta i segó d'ordi, pa moreno,...


Sólo en un horno.

Panets multi fibra, pa d'olives i tem, pa integral amb farina de xeixa,...

Para los bocadillos de cada mañana

Pa de pipes, pa de nous, pa sols de sègol, ... Un horabaixa molt productiu, ja ho podeu veure. En acabar d'enfornar varem menjar, poguérem menjar de tots els tipus amb un oli casolà de na Mª Antònia i uns patés de verdures fets amb la Thermomix, per descomptat ! 


Tot deliciós !

De molde

Presentadora de Thermomix




Mil gràcies per compartir amb nosaltres tots els teus coneixements, Maria Antònia! Esperam que ens vulguis un altres dia i ens expliquis més coses d'aquestes tan bones que saps fer !











Ja veis que es fàcil, veritat ? Ho provam i ens contam l'experiència...

Margalida 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...