dijous, 11 de setembre del 2014

De Mallorca al cielo gracias a Sergio Fernández

Tal com vos vaig comentar al post de fa dos dies, avui hem tengut el gust d'estar i veure amb les mans en acció al gran cuiner Sergio Fernández, incansable enamorat de la seva feina.
20140910_132128
Blocaires en acció !
A la fotografia d'esquerre a dreta: Igor Rodríguez, Koldo Royo, Jose Antonio Mariño, jo mateixa, Sergio Fernández, María Ramos, Caty Pol, Ignasi Coli y Lydia E. Larrey
I l'Arrosseria Nimo's, organitzadora d'aquestes jornades gastronòmiques, ens ha convidat, entre tots, a unes 50 persones: periodistes, blocaires i cuiners. 


En Koldo Royo, cuiner "multitasca", obria l'acte al que han vengut alguns del jurats del concurs que es començarà a emetre per IB3  'Cuina i guanya', Miguel Viçenc de Ca'n Calent i Margalida Alemany i del que ell també és protagonista.
També hem contat amb la presencia del concursant de TOP CHEF II, el xef ejecutiu de la cadena Iberostar, Honorato Espinar 
Però ens hem de posar per feina, no? No teniu ganes de veure el que ens han preparat? No sols en Sergio,.. Tot el personal de cuina, que hem de repartir els mèrits a qui correspon: un aplaudiment per n 'Oliver Jauregui, xef del Nimo's!
Jo vos explicaré el que és cada plat amb la imatge i em reservaré la meva opinió del plat preferit fins al final, i així veurem si sols amb la vista podeu encertar !


Preparats.... 1, 2 i 3   !
(per respecte al xef, mantendrem els noms en castellà i perquè hi ha coses que vos puc assegurar que no sé com es diuen en català )

Ceviche de camarones y lubina con cebolla morada y espuma de agua de vegetación de tomate con germinados de albahaca

Ceviche de camarones y lubina con espuma de tomate
Es una ceviche tan suave, que podría vivir de él...

Guacamole, en dados, con un langostino aliñado con sal pimienta y curri, enrollado en pasta kataifi y asado al horno. Con brotes de cilantro. 

guacamole con langostino
La pasta kataifi horneada no toma tanto aceite

Ensalada de tomate escaldado con aliño de aceite de oliva, vinagre y jengibre. Dados de atún rojo macerados en mirin, soja y aceite de sésamo tostado. Germinados de sisho morado.

20140910_141500
Los germinados, son todos diferentes y buenísimos

Crema de patata trufada con huevo a baja temperatura con jamón crujiente picado. Germinados de borraja. Tengo que decir que este es el yo no comí; no soy capaz de comer huevos ni fritos no pasados por agua, ni medio crudos, ni revueltos....

Huevo a baja temeratura
Yema totalmente redondeada y para mí que el germinado es guisante!
Ajo blanco con ajos escaldados y tartar de vieiras con su coral, cebolleta pochada, dátiles, tomate seco y cebollino. Goma wakame. Germinado de guisantes.

20140910_144515
También me hubiera tomado dos. Estupendo ajoblanco!!
Nuggets de conejo confitado en aceite con ajos y empanado con panko y frito. Base de puerro y romesco. Germinado de perejil.

20140910_150232
Delicia, El empanado, la romesco,...mmmmm


Carrillada estofada con vainilla, salsa muy reducida y una fritada de calabaza con ajos, cominos y tomate frito. Germinado de Tahon Cress.

20140910_152328
Puede ser la fotografia menos vistosa, pero la carne se deshacia sólo con mirarla
Ventresca en escabeche de cítricos, cáscara de naranja, limón y lima con jengibre y laurel. Marcada. Con hojas y flores de tomillo.

Ventresca en escabeche de cítricos
La combinación de algas y ventresca es perfecta
Estofado de higos frescos, ligeramente asados, con orejones, ciruelas pasas y lemmongrass con yogurt y nueces caramelizadas. Germinados de hierba luisa.

20140910_154929
Hay que asar higos, ya!
Drácula. Sopa de fresa con pimienta y vinagre, quenelle de helado de vainilla y granizado de cola. Con peta-zetas. Hierba-buena.

Drácula
Con el mismo sabor!

Què tal ? Ja heu vist quines filigranes ? L'elecció del millor platet m'ha costat molt perquè si un era bo l'altre millor !! Totes les elaboracions eren increïblesPer gust, per textura, per la qualitat del producte, el meu preferit és l'ajo blanco amb tartar de vieires, mmmmm! Potser no és el més vistós, malgrat tot, el seu sabor és tan equilibrat que no fa gust a all, és una mescla 10!
I de les postres? les dues espectaculars ! El iogurt, deliciós, un joc de textures, cruixent, fresc, dolç ! I el Dràcula, una sorpresa de sabors, com el "polo" Dràcula de marca però amb productes de millor qualitat !!!
Teniu la possibilitat de provar tota aquesta meravella de delicatessen elaborades pel xef de 'Mi madre cocina mejor que la tuya', a partir de l'11 de setembre fins el 27 , amb el seu maridatge per  38 €/persona.


Esper que vos hagi agradat i si anau a fer un tast a l'Arrosseria Nimo's, no dubteu en fer-m'ho saber: qui ha estat el vostre platet preferit, quina opinió és la vostra, el que volgueu !


Margalida


Pd: Com sempre, un agraïment especial per Makro i els seus productes !!


3 comentaris:

  1. Realmente Sergio nos transportó al quinto cielo. Es un hombre que cocina y que sabe transmitir, que conquista.
    Fue un placer estar con Sergio, con Koldo, con todos y con Marga.
    Qué fotografías más bonitas. Un besote.

    ResponElimina
  2. lo dicho... penita no haber podido asistir esta vez... qué maravilla de tapas!! habrá que ir a comerlas un día porque esto no me lo debo perder!!
    un besazo nena... ¿cuándo nos vemos?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...